Handtherapie

Handtherapie

Onze handen zijn een kostbaar goed. Kopje koffie drinken, tanden poetsen, appen, zonder onze handen wordt dat alles een stuk moeilijker. Handen zitten ingewikkeld in elkaar. Alle onderdelen zijn nauwkeurig op elkaar afgestemd en een verstoring van dit evenwicht leidt al gauw tot problemen. Sinds een aantal jaren is er een gespecialiseerde opleiding voor fysio- en ergotherapeuten tot handtherapeut. Een handtherapeut is uitstekend geschoold in anatomie en werking van de hand, alsook in de diverse aandoeningen, variërend van een vinger uit de kom tot een carpaal tunnel syndroom of overbelasting en slijtage. Na onderzoek en analyse van de problemen wordt er gezocht naar een oplossing,

  •    herstel van kracht en mobiliteit 
  •    verminderen van oedeem         
  •    pijn verminderen                                                                             De vergoeding van de handtherapie valt onder de reguliere fysiotherapie. De spalken moet men zelf betalen en vallen niet onder de vergoeding van de reguliere fysiotherapie.    

Afspraak maken

U kunt gebruik maken van ons formulier om een afspraak met ons te maken. Vul al uw gegevens in en wij zorgen dat we zo snel mogelijk een afspraak met u maken.

Maak een afspraak