Manuele therapie

Wat is manuele therapie?

Als je een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat makkelijker.

Diagnose

Voorbeelden van klachten die een manueel therapeut kan behandelen zijn:

  1. Hoofd en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
  2. Nek en schouderklachten, al dan niet met uitstraling naar de armen;
  3. Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen;
  4. Hoge rugklachten in combinatie met rib- en borstpijn;
  5. Duizeligheid bij het bewegen van de nek;
  6. Kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten;
  7. Bewegingsbeperkingen in andere gewrichten.

Als je je herkent in een van deze klachten kun je zonder verwijzing een screening laten doen. Tijdens een vervolgonderzoek zal blijken of en hoe jouw specifieke klacht verholpen kan worden.

Werkwijze

Na de screening kunnen een intake en lichamelijk onderzoek volgen. De manueel therapeut zal dan ook vragen stellen over je klachten. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de manueel therapeut je houding en bewegingen beoordeelt en je gewrichten onderzoekt. Zo wordt vastgesteld waar de oorzaken van je klachten zitten. In overleg met de patiënt wordt besloten of manuele therapie wel de juiste behandelvorm is. Is dit niet het geval, dan zullen de eventuele andere opties besproken worden. Je hebt direct na de eerste afspraak dan al duidelijkheid over het vervolgtraject.

Afspraak maken

U kunt gebruik maken van ons formulier om een afspraak met ons te maken. Vul al uw gegevens in en wij zorgen dat we zo snel mogelijk een afspraak met u maken.

Maak een afspraak