Orthopedagogiek

Algemene informatie praktijk Asgard


Opvoedingsvragen? Moeilijkheden met uw zoon of dochter? Veel ouders hebben vragen over de opvoeding en begeleiding van hun kinderen. Hoe kun je bijvoorbeeld het beste omgaan met slaap-, eet-, of gedragsproblemen? Praktijk Asgard gaat met u en uw zoon of dochter een oplossingsgericht behandeltraject aan, waarin we samen onderzoeken waar de problemen vandaan komen en hoe deze te verhelpen zijn. We gebruiken daarbij erkende methoden, bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie, EMDR en spelbegeleiding. Als het nodig is doen wij extra onderzoek, zoals psychodiagnostisch onderzoek, intelligentie-onderzoek of persoonlijkheidsonderzoek. Hebt u kinderen in de leeftijd van 0 tot 16 jaar en zijn er vragen over opvoeding? Leg ze gerust eens voor aan Praktijk Asgard.

Praktijk Asgard is verbonden aan het multidisciplinair kinderteam KIJK. KIJK richt zich op kinderen van 0 tot 12 jaar met complexe problemen in de motoriek, de spraak/ taal, het gedrag en de informatieverwerking. Daarnaast werkt Asgard mee aan diverse projecten voor kinderen met overgewicht. Voor meer informatie kunt u contact opnemen of de website www.praktijkasgard.nl bezoeken.

De kracht van uw gezin

De aanpak van Praktijk Asgard is oplossingsgericht. Dat betekent dat we ons richten op de vragen of problemen die nu een rol spelen, zodat het in de toekomst beter gaat. Uw eigen inbreng is daarbij heel belangrijk. U kent uw gezinsleden beter dan wie ook. Daardoor kunt u een waardevolle bijdrage leveren aan het bedenken van oplossingen. We bekijken wat er goed gaat en wat u wilt verbeteren. Samen met Praktijk Asgard denkt u na over de aanpak van het probleem en welke veranderingen er nodig zijn.   

EMDR

Kinderen en jongeren die een schokkende gebeurtenis meemaken, kunnen daar langdurig last van houden. Veel van hen ervaren angst of nachtmerries, bijvoorbeeld doordat ze veel zijn gepest of omdat ze betrokken zijn geweest bij een ongeluk. Praktijk Asgard maakt gebruik van EMDR, een relatief nieuwe therapie voor traumaverwerking die ervoor zorgt dat de schokkende gebeurtenis kracht en lading verliest. Het wordt daardoor minder moeilijk om eraan terug te denken. Naast traumaverwerking is EMDR effectief gebleken bij de behandeling van veel verschillende psychische aandoeningen.   

Kosten en vergoeding

De orthopedagogische en psychologische begeleiding van Praktijk Asgard is opgenomen in de basisverzekering. Met diverse zorgverzekeraars hebben wij een contract, waardoor u recht hebt op vergoeding. Wij zijn echter wettelijk verplicht om een eigen bijdrage van twintig euro per behandeling in rekening te brengen. Als het nodig is dat wij een psychodiagnostisch onderzoek doen, wordt een totaalbedrag in rekening gebracht.

Afspraak maken

De aanmelding verloopt via een verwijzing van uw huisarts of Bureau Jeugdzorg. U kunt zich vervolgens aanmelden via ons email adres: praktijkasgard@gmail.com.

Vermeld in deze mail: naam, contactgegevens en adres. In het kort kunt u een beschrijving van de reden waarom u contact met ons opneemt geven. Ook is het vanzelfsprekend mogelijk om telefonisch contact met ons op te nemen: telefoonnummer: 0524-562862. Bij geen gehoor: 06-28318318.  

Maak een afspraak