Podotherapie

Wat is podologie

REGISTER PODOLOGIE/ PODOTHERAPIE/ ECHOGRAFIE/ MEDISCH PEDICURE

Podo komt van pes wat voet betekent. De mens staat, loopt, springt kortom beweegt zich voort op zijn of haar voeten. Deze vormen de basis van het lichaam. Elke standafwijking van de voeten heeft gevolgen hoger in het lichaam. Omgekeerd geldt ook dat elke houdingsafwijking een verandering op het nivo van de voeten tot gevolg heeft. Deze standafwijkingen gelden voor het hele lichaam en betekenen een continue ongelijke belasting voor bijvoorbeeld de voeten, knieën, bekken enz. Dit vindt niet alleen links ten op zichte van rechts plaats, maar ook voor ten opzichte van achter.   Hebt u last van uw voeten? Hebt u pijnklachten van knie, heup, rug?  Chronische klachten van o.a. knie, heup, lage rug en nek kunnen hun oorzaak vinden in standafwijkingen van het lichaam. Misschien kan de Register Podoloog/ Podotherapeut uitkomst bieden.

Welke behandelingen zijn mogelijk?

Behandeling met zooltherapie  

Indien blijkt dat de klachten een relatie hebben met een standafwijking. kan gekozen worden voor zooltherapie  

Behandeling met ortheses  

Teenklachten en of standafwijkingen van tenen kunnen behandeld worden met een uit siliconen vervaardigde op maat gemaakte teenorthese.  

Instrumentele Behandeling  

Bij ingroeiende nagelproblematiek kunnen speciale nagelbeugels worden geplaatst. Ook voor diabetes zorg screening en behandeling bent u bij Podologic op het juiste adres.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik meer informatie vinden?

Kijk voor uitgebreide info op www.podologic.nl